Slik kan du øke verdien på boligen din

Få ekspertråd fra vår samarbeidspartner Nylander &Partners.

Å forbedre boligen din kan være en smart investering, spesielt hvis du planlegger å selge i fremtiden. Her er noen råd fra våre samarbeidspartner Nylander &Partners som kan hjelpe deg med å øke verdien på boligen din på en effektiv måte.

 

Start med en grundig gjennomgang

Begynn med å evaluere boligen din som om du var en potensiell kjøper. Hva er de største fordelene og ulempene ved boligen? Det kan være nyttig å få en venn eller en eiendomsmegler til å gi en objektiv vurdering. Dette kan gi deg nye perspektiver og identifisere områder som trenger forbedring.

 

Fokuser på helhetsinntrykket

En velholdt bolig gir et bedre inntrykk og kan øke verdien. Her er noen konkrete tiltak du kan vurdere:

  • Små reparasjoner: Fiks løse lister, mal slitte overflater, og sørg for at alle rom ser rene og ryddige ut.
  • Oppdater gulv: Fjern gamle tepper og vurder å legge parkett eller slipe ned eksisterende tregulv for å gi et friskt utseende.

 

Gjør strategiske forbedringer

Det er visse forbedringer som kan gi en betydelig avkastning:

  • Skap ekstra rom: Hvis du har plass, kan det lønne seg å sette opp en lettvegg for å lage et ekstra rom eller en sovealkove.
  • Sjekk taket: Mange kjøpere er opptatt av takets tilstand. Sørg for at det er tett og ser bra ut, da dette kan påvirke verdien positivt.

 

Artikkelen fortsetter under bildet

Vurder større oppgraderinger med omhu

Hvis boligen din trenger omfattende oppgraderinger, kan det noen ganger være mer fordelaktig å selge den som et oppussingsobjekt. Dette kan appellere til kjøpere som ønsker å sette sitt eget preg på boligen.

 

Skap en innbydende atmosfære

Når du har visning, er det viktig å gjøre boligen så innbydende som mulig:

  • Rydd og rengjør: En ren og ryddig bolig gir et mye bedre inntrykk. Fjern personlige gjenstander og sørg for at alle rom ser presentable ut.
  • Gi hagen et løft: En velstelt hage kan gi et godt førsteinntrykk. Plant noen blomster og sørg for at gresset er klippet.
  • Skap hygge: Fyr i peisen, sett frem friske blomster, og gjør boligen koselig for potensielle kjøpere.
 

Bruk kvalifiserte fagfolk

Når du planlegger oppgraderinger, er det viktig å bruke kvalifiserte fagfolk. Dette sikrer at arbeidet blir utført riktig og gir nødvendig dokumentasjon, noe som er avgjørende ved et boligsalg.

Den nye avhendingsloven som trådte i kraft 1. januar 2022, gjør bolighandelen mer transparent og gir kjøpere større rettigheter. For selgere betyr dette at de blir ansvarlige for feil og mangler ned til 10 000 kroner. Dette fremhever viktigheten av å bruke fagfolk som kan dokumentere arbeidet grundig.

Artikkel fortsetter under bildet

Redusere konflikter

Ved å bruke fagfolk reduserer du risikoen for feil og misforståelser. Håndverkere har som regel forsikring, som kan beskytte deg økonomisk dersom noe skulle gå galt.

Finn riktig håndverker

Hvis du er usikker på hvordan du finner riktig håndverker, kan anbudstjenester som mittanbud.no være nyttige. Beskriv arbeidet så nøyaktig som mulig, sjekk referanser, og bruk en tydelig kontrakt for å unngå misforståelser.

 

Bank + megler = sant 💙

Vi kjenner boligmarkedet der du bor. Kjøp og salg av bolig er en av de viktigste handlene du gjør i livet. Sammen med våre lokalkjente eiendomsmeglere i Nylander &Partners sørger vi for at våre kunder får den beste rådgivningen.

Bli kjent med Nylander &Partners

Snakk med oss om dine boligplaner 💙

Planlegger du å bytte bolig? Eller har du noen spennende oppussingsplaner? Kanskje du vurderer å kjøpe hytte?

Vi i Selbu Sparebank står klar for å gi deg skreddersydde råd basert på dine boligplaner!

 

Priseksempel - BLU innenfor 80% av markedsverdi:  Nom. rente 5,59%. Eff. rente 5,80%.  Annuitetslån kr. 2,5 millioner o/25 år. Total kostnad kr. 4.672 .397.