- Det beriker oss på mange måter

For å skape de beste kundeopplevelsene og et levende arbeidsmiljø, kan det være gull verdt med ansatte uten den typiske «bankutdanningen», mener Selbu Sparebank. Det er Mali Otnes og Ingrid Selboe levende bevis på.

Teksten er skrevet av "Jobbe i Selbu" - et prosjekt av Selbu Vekst (01.12.23)

 

Selbu Sparebank har lokaler i Tydal, Stjørdal, Malvik, Trondheim og Selbu. Tar du turen til sistnevnte kontor er det gode odds for at det er Ingrid Selboe som tar imot deg med et smil.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bilde: Ingrid Selboe, betalingsformidlingsansvarlig i Selbu Sparebank

 

Ingrid Selboe startet som betalingsformidlingsanvarlig i banken i januar 2023 – før den tid jobbet hun med noe helt annet.

– Jeg er utdannet mediegrafiker og har jobbet med det hele veien frem til i år. Først og fremst kunne jeg tenke meg å prøve noe annet – og dette ble virkelig noe helt nytt, sier Ingrid med et smil.

Hun forteller at stillingsutlysningen skilte seg ut og vekket interessen hennes.

– Den bare traff meg. Spesielt at de så etter egenskaper hos folk – og ikke bare utdanning. Det var det som gjorde at jeg til slutt turte å søke. Det er jeg glad for at jeg gjorde, forteller hun og legger til:

 

– Det har vært en veldig bratt læringskurve, men jeg har fått utrolig god hjelp av alle de flinke folkene her. Det er et veldig inkluderende miljø og en god «spørrekultur».

INGRID SELBOE, SELBU SPAREBANK

- Bratt læringskurve

Husk lyd!

 

- Utgjør en forskjell

Marte Cecilie Walker Klæth er salg- og markedssjef i Selbu Sparebank. Hun forteller at det er en enorm bredde med bakgrunner i banken. Hovedvekten er økonomer, men her finner du også folk som har jobbet som blant annet lærere, kokker, politi, ingeniører og mediegrafikere.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bilde: Marte Cecilie Walker Klæth, salg- og markedssjef i Selbu Sparebank

 

– Jeg tror det utgjør en stor forskjell, både for oss som jobber her – og for kundene våre. Det er verdifullt å ha medarbeidere som har ulike erfaringer og som evner til å se ting på andre måter, sier Marte.

 

- Ambisjoner

Husk lyd!

Hun forteller at det i de siste årene har vært et generasjonsskifte i banken, og at de følgelig har rekruttert inn mange nye folk i et bredt spenn med stillinger:

– Det er fint å få inn nye og yngre krefter inn i banken – som kommer inn med ny kompetanse og perspektiver. Sammen med de flinke folkene som har jobbet her i lang tid, utgjør vi et utrolig sterkt lag, mener Marte.

Artikkelen fortsetter under bildet

– En bank som oss trenger ikke bare personer med økonomibakgrunn. Her jobber vi jo også med blant annet kunderådgivning, arbeid med antihvitvask, IT, administrasjon og markedsføring, påpeker hun.

Marte sier at det er de personlige egenskapene som er viktigst. Selbu Sparebank ser etter folk som ønsker å være en aktiv lagspiller og få til ting sammen.

I en så liten organisasjon som vi er, så er ingen roller spikret i stein. Er du litt frempå, får du muligheter, sier Marte.

Det er Mali Otnes et godt eksempel på.

 

- Betyr veldig mye

Husk lyd!

 

Store utviklingsmuligheter

Mali Otnes har vært kunde i Selbu Sparebank hele livet, men hun hadde aldri tenkt over omfanget av tjenester og alt banken tilbyr – før hun selv ble ansatt.

– Jeg hadde for øvrig et inntrykk av at det var et svært trygt og godt arbeidsmiljø med mye humor og ansatte med glimt i øyet her. Det viste seg å stemme, forteller hun fornøyd.

Hun er utdannet sivilingeniør og jobbet i entreprenørbransjen fram til hun startet i Selbu Sparebank i 2017. I løpet av disse årene har hun hatt flere forskjellige roller, og i dag har hun tittelen forretnings- og prosessutvikler.

 

– Jeg føler jeg har fått brukt hele meg i Selbu Sparebank. I løpet av disse årene har jeg jobbet med teknologi, økonomi og ledelse – alt dette er ting som er svært relevant med tanke på utdannelsen min

MALI OTNES, SELBU SPAREBANK

– Det er noe av det jeg liker best med å jobbe her. Det tverrfaglige samarbeidet er utrolig godt. Her får du jobbe helhetlig og kan være med på å påvirke retningen banken går i.

Mye har skjedd siden Mali startet i jobben sin. Selbu Sparebank har blant annet blitt en del av bankalliansen LOKALBANK.

– En viktig del av jobben min er å forbedre måten vi jobber med kundene våre, men også internt her på huset og i alliansen. Det synes jeg er veldig spennende, og jeg mener at vi tar nye steg i riktig retning hver eneste dag, sier Mali.

 

Trenger folk

Selbu Sparebank er i vekst, og Marte forteller at den relativt lille banken har store ambisjoner for årene som kommer.

Artikkelen fortsetter under bildet

– Ambisjonen er å beholde den gode posisjonen vi har i Selbu og Tydal, vi skal fortsette å være et naturlig valg for de som bor i Neadalføret. Det er her vi kommer fra, men vi har også vekstambisjoner i Stjørdal, Malvik og Trondheim, sier Marte.

For å få det til, trenger man fornøyde kunder, noe Selbu Sparebank jobber knallhardt for hver eneste dag.

– Dette er spesielt viktig nå som det er vanskelig tider for mange. Da ønsker vi å være en god rådgiver for kundene våre og en aktiv bidragsyter til lokalsamfunnet, sier Mali.


– Vi er en relasjonsbank, og tar oss tid til kundene våre. Hos oss skal du som kunde bli møtt med åpne dører og en kopp kaffe.

MALI OTNES, SELBU SPAREBANK

Synes du det høres spennende ut å jobbe i Selbu Sparebank?

Finn ut mer