Slik sparer familien din penger på julehandelen

Julen er en tid fylt med glede og samhold, men dessverre også noen ganger økonomisk stress. For familier kan julehandelen bli en betydelig utgiftspost, men det finnes smartere måter å redusere kostnadene på uten at det trenger å gå på bekostning av julehøytiden. Her er noen tips som kan hjelpe deg og familien med å spare penger rundt julehandelen.

 

Velg brukt - både bærekraftig og økonomisk gunstig

En smart og flott måte å spare penger på julegaver er å velge brukte alternativer. Det er mange gode tilbud å finne på bruktmarkedet - enten det er på nettet, i lokale butikker eller gjennom venner og familie. Her kan bruktmarkeder slik som finn.no, eller Tise være din venn. Gamle bøker, vintageleker eller unike møbler kan bli like verdsatt som nye gaver - samtidig som du reduserer belastningen på miljøet. 

Vær tidlig ute med planleggingen

Den som venter på noe godt, kan fort ende opp med å betale mer. Å være tidlig ute med julehandelen er ikke bare en måte å unngå stress på, det kan også spare deg for mye penger. Start planleggingen av gaver og mat i god tid før jul. Ved å fordele kjøpene over tid, har du bedre muligheter til å dra nytte av både salg, rabatter og spesialtilbud. Dette gir deg også større handlingsrom til å være kreativ med gavene, da du slipper å være presset av tidsklemma.

 

Sett budsjett for gaver og mat

Å ha et budsjett er nøkkelen til en økonomisk, vellykket julehandel. Bestem deg for hvor mye penger du er villig til å bruke totalt på julehandelen, og fordel totalsummen på gaver, mat og andre utgifter. Et budsjett gir deg ikke bare oversikt over pengene du har til rådighet, men det hindrer også impulsive kjøp. Husk å inkludere alle kostnader, også småting slik som innpakningspapir og julekort. Dette gir deg kontroll over utgiftene  og reduserer sjansen for overraskelser når kredittkortregningen kommer.

 

Tenk utenfor gaveesken

Gaver trenger nødvendigvis ikke å være dyre og materialistiske ting. Inviter familien til en hyggelig kinodate, en teaterforestilling eller en felles middagsopplevelse. Ofte er det disse opplevelsene som blir husket og verdsatt i lang tid etter at de materielle gavene blir glemt.

Research gir belønning

Før gavene er kjøpt og betalt, gjør litt research. Finn ut hvilke butikker eller nettbutikker som har de beste prisene på de produktene du ønsker å kjøpe. Mange butikker tilbyr prissammenlikning eller har gode tilbud i spesifikke perioder. Ved å være oppdatert på markedet kan du sikre deg de beste tilbudene, og dermed unngå å betale mer enn nødvendig. Bruk nettet til din fordel, les anmeldelser og sammenlign priser for å sikre at du får mest mulig ut av hvert kjøp. For eksempel er Prisjakt.no er en svært nyttig portal for dette.

Julen trenger ikke å tømme lommeboken din. Ved å vite hvordan man opererer som en  smart forbruker, kan familien din spare penger uten  at det går på bekostning av gleden av å gi og motta gaver. Ved å kjøpe brukt, være tidlig ute, sette budsjett, vurdere opplevelsesgaver og gjøre grundig research - kan du skape en budsjettvennlig, men likevel minnerik julefeiring for hele familien.

 

God julegavehandel!