Syk og skadet i sydenferien

Tekst hentet fra: Frende Forsikring (frende.no)
Skrevet av: Mari Møen Nygaard

 

Elina (2) fikk ikke hjelp på sykehuset. Moren priser seg lykkelig for én ting.

Se for deg at du sitter i en taxi i utlandet med det lille barnet ditt som bare blir slappere og slappere. På sykehuset blir du så møtt av hoderisting, avvisende hender og stotrende engelsk: «Sorry, sorry. No children here»!

Akkurat dette skjedde med Cathrine Hope Asbjørnsen sent en kveld nå i vinter. Heldigvis hadde hun Norges beste reiseforsikring i Frende.

– Da vi endelig hadde kommet oss til sykehuset, men så likevel ikke fikk hjelp, ja da følte jeg meg virkelig langt hjemmefra, forteller Cathrine stille.

Hun blir blank i blikket når hun tenker tilbake på den slitsomme og uoversiktlige situasjonen.

– Jeg har aldri tidligere opplevd en slik type redsel som jeg kjente på da. Ikke bare var barnet mitt skikkelig dårlig, men vi var også i et fremmed land. Da er trygghet det eneste du ønsker deg, legger hun til.

Les mer om vår reiseforsikring

 

Feber og utslett

Cathrine og de to barna hennes hadde gledet seg sånn til et deilig avbrekk fra vinter og hverdagsliv. Vekk fra snø, slaps og kulde her i nord, til palmesus, bølgeskvulp og sandaler på solvarm sand.

Allerede på dag to av ferien slo glansbildet sprekker. Det var gått en del sykdom i barnehagen i ukene før familien dro på ferie. Da den lille jenta begynte å få feber, utslett og blemmer over store deler av kroppen, fryktet Cathrine at datteren hadde fått med seg smitte til ferieøya. Mest sannsynlig hånd-, fot- og munnsykdom.

 

Med bakhodet først i flisene

Som om ikke det var ille nok, skjer et fælt uhell samme kveld. Datteren falt med bakhodet først, rett i de harde flisene. 

– Umiddelbart etter fallet ble hun slapp, blek og helt fjern. Vi fryktet en alvorlig hodeskade, sier Cathrine.

Artikkelen fortsetter etter bildet
Cathrineogdatter_Frendefilter (002).jpg
Bilde: Cathrine og Elina på sykehuset (PRIVAT FOTO)

De hastet av gårde til sykehus i en taxi. Da de kom frem, fikk de seg en ubehagelig overraskelse.

– Vi ble møtt med «sorry, sorry. No children here»! Elina ble stadig verre, og der måtte vi inn igjen i taxien og videre til en annen legevakt. Det var ikke til å tro.

Få pris og kjøp reiseforsikring i nettbutikken

 

En enormt god trygghet

Resten av ferien ble preget av feber og utslett for den lille familien. Også storebror Elliam på fem viste seg nemlig å være smittet av hånd-, fot- og munnsykdom.

– Da var det utrolig godt å vite at vi hadde reiseforsikring i orden. Vi fikk 80 prosent av ferien ødelagt, men fikk alt dekket. Så nå gleder vi oss til å kunne reise på ferie igjen, sier Cathrine, som roser Frende for effektiv skadebehandling.

 

Ubegrenset dekning

Ifølge Petter Lassen, skadesjef hos Frende, er bud nummer én å kjøpe en helårs reiseforsikring. Å reise uten er et sjansespill.

Artikkelen fortsetter etter bildet
Petter Lassen, skadesjef på reise, Frende Forsikring.jpg
Bilde: Petter Lassen, skadesjef i Frende Forsikring (frende.no)

– Det kan fort bli veldig dyrt å bli syk eller skadet på ferie. Da er det viktig med en god reiseforsikring. Ikke nok med at vi refunderer alle medisinske utgifter og eventuell hjemtransport, men du får også dekket de tapte feriedagene, sier han.

Det er enkelt å kjøpe reiseforsikring på nettsiden til Frende. Kun noen få tastetrykk skal til før du og familien er forsikret. Og husk: reiseforsikringen gjelder hele året, enten du er på løpetur i skogen, safari i Afrika eller på fisketur i Norge.

 

Les mer om vår reiseforsikring fra Frende