Har du blitt oppringt av Consort?

Som kunde i Selbu Sparebank har man muligheten til å samle hele privatøkonomien hos oss. Vi tilbyr totalrådgivning for din og deres økonomi, og forsikringer er en viktig del av den økonomiske tryggheten.

I disse dager blir våre kunder uten forsikring i Selbu Sparebank kontaktet om et uforpliktende tilbud fra vår samarbeidspartner Frende Forsikring.  Dette hjelper Consort oss med, og de ringer derfor på våre vegne.

Vanlig spørsmål og svar

Hvorfor ringer Consort meg?

En viktig del av den økonomiske rådgivningen, er å prate om forsikring og økonomisk trygghet til kundene våre. 

Vi ønsker å gi et uforpliktende tilbud på forsikring hos oss gjennom vår samarbeidspartner Frende Forsikring, og vi får derfor hjelp av Consort til å komme i kontakt med kundene våre. Hvis du blir ringt vil vi spørre deg om du vil samtykke til å bli kontaktet om et tilbud på forsikring fra Frende.

Dette er altså ikke svindel.

Hvorfor vil dere ha mitt samtykke?

Vi er opptatt av at du og dine er godt i varetatt, også når det gjelder økonomisk trygghet. En viktig del av rådgivningen på dette, er å ta en prat om forsikring. Selbu Sparebank er en totalrådgiver på din økonomi, og derfor ønsker vi at alle våre kunder skal få et uforpliktende tilbud på forsikring gjennom banken.

For at vi skal kunne ta kontakt med deg om en uforpliktende forsikringsprat, trenger vi ditt samtykke til å bli kontaktet. Det betyr ikke at vi kommer til å kontakte deg oftere, men at vi kommer til å kontakte deg snart for en prat om dine forsikringer.

Hva kommer jeg ikke til å bli spurt om?
De vil aldri be deg oppgi personlige opplysninger som personnummer, passord, BankID eller lignende. Er du i tvil, ta kontakt med oss på e-post eller telefon.