Boligmarkedet mer og mer tilbake til normalen

Boligprisene steg med 3 prosent i januar 2023. De siste 12 månedene har boligprisene i Norge falt med 0,3 prosent. 

Trondheim hadde svakest sesongkorrigert prisutvikling med en sesongkorrigert nedgang på 1,3 prosent. Men så en endring på 1,1 prosent oppgang i januar måned. 

 

Gjennomsnittsprisen for en bolig i Trondheim var 4 057 946 kroner ved utgangen av januar.

- Vi ser positive tendenser i hele landet. Aktiviteten tar seg gradvis opp til normalen igjen. Det er godt å se etter en tøff slutt på 2022, hvor økningen av styringsrenten virkelig begynte å gjøre seg gjeldende, sier banksjef Espen Eriksen i Selbu Sparebank.

Artikkelen fortsetter under bildet
Ny banksjef i Selbu Sparebank - Selbyggen
Bilde: Administrerende banksjef i Selbu Sparebank, Espen Eriksen

- Folk må nok forvente en korrigering i boligprisene i 2023, men for de som skal inn på markedet eller kjøpe seg opp til noe større og dyrere, kan første halvår i 2023 være en god tid å gjøre det på, utdyper Eriksen.

I tillegg gjorde regjeringen nylig viktige endringer av utlånsforskriften, noe som innebærer at det nå er enklere for fremtidige boligkjøpere å sikre finansiering fra banken. 

Eiendom Norge sine tall fra januar viser en nominell prisøkning på 3%. Men prisveksten var uendret korrigert for sesongvariasjoner. 

Det ble både lagt ut og solgt flere boliger, sammenlignet med høsten. 

Dermed er boligmarkedet mer og mer tilbake til normalen.

- Med en forventet renteheving i mars, vil det bidra til å holde prisveksten på boliger nede.  Boligmarkedet vil dermed se en tilnærmet flat prisutvikling fremover, og flere vil få muligheten til å skaffe seg finansiering og komme seg inn på boligmarkedet, sier Eriksen.