Spar tusenvis av kroner på å gå gjennom utgiftene dine

På tampen av et år, eller i det vi går inn i det nye, kan det være lurt å ta en liten sjekk på hva husholdningen bruker av penger. Det er veldig lett å glemme alle de faste utgiftene som flyr ut av kontoen i det samme lønnen kommer inn. MEN! Her kan det være en hel del å spare. Vi i Selbu Sparebank har laget en liten oversikt på hva du kan ta en titt på av utgifter som du potensielt kan spare mye penger på. 

 

Boliglånet

Om du er eier eller medeier av en bolig, er oddsen relativt lav for at du nedbetaler et boliglån i en bank på dette lånet. Her kan det lønne seg å sammenligne litt hvilke vilkår du kan få i de forskjellige bankene. Det å flytte boliglånet kan være en måte å spare store summer på. Alternativt kan du bruke tilbud fra andre banker til å forhandle med din nåværende bank. 

Om du kan være interessert i å flytte boliglånet ditt til Selbu Sparebank, trykk her

 

Ny verdivurdering av boligen

Har boligen din steget i verdi i løpet av tiden du har bodd i den. Kanskje du har pusset den opp, eller gjort endringer som kan ha innvirkning på prisen. Ved å få en ny takst på huset, kan du forhandle med banken om bedre lånebetingelser. 

 

Forsikringer

Om du er huseier, har du forhåpentligvis også forsikringer. Her kan det lønne seg å undersøke om du har for mange forsikringer som overlapper. For eksempel har mange ansatte forsikringsordninger gjennom jobben. Betaler du kanskje dobbelt på reise- og livsforsikring som du allerede får gjennom jobben? Har du forskjellige forsikringer i forskjellige selskaper. Har du og din ektefelle forskjellige selskaper? Her er det mange muligheter for å spare flere hundrelapper i måneden. 

 

Strømleverandører

Det har vært så godt som umulig å ikke få med seg at strømprisene i Norge er relativt høye for tiden. Har du den beste strømavtalen for deg og din bolig? Her finnes det en rekke forskjellige digitale løsninger som kan hjelpe deg med dette. Det å bytte strømleverandør er ikke videre komplisert. Du kan også forhandle med din nåværende strømleverandør ved å innhente tilbud fra konkurrenter. 

 

"Mange bekker små, gjør en stor å"

 

Abonnementsløsninger

Dette er kanskje ikke den plassen man sparer mest penger, men som ordtaket sier “Mange bekker små, gjør en stor å”  Trenger dere virkelig Viaplay, Disney+, Amazon Prime, Netflix, Discovery+, HBO Max etc.  Finn ut hvilke tjenester dere bruker, eller sjonglere mellom dem ettersom det kommer innhold du liker. 

I tillegg kommer treningsstudioet. Er du støttemedlem, og ikke bruker tjenesten nok, er det bare å si opp. Det er bokstavelig talt penger ut av vinduet.  

 

Ukeshandling og budsjett

Dette er mer en gjennomgang av rutiner enn noe som vil ha en umiddelbar effekt. Men det å sette opp et månedsbudsjett på hvilke utgifter du har, vil gi en god oversikt. Ikke minst, sett opp en ukesmeny, og det å handle inn mat for hele uken er noe som på lang sikt kan hjelpe lommeboken.