Enda enklere skattefradrag - rett i Vipps!

Tekst og innhold er hentet fra Vipps.no

 

Enklere å gi – enklere å få oversikt

Digg! Nå kan du som tilbyr skattefradrag på donasjoner samle informasjon om giverne i Vipps. De som gir pengegave registrerer skattefradrag med ett tastetrykk rett i Vipps, og du finner detaljer om betalingene i VippsPortalen.

Gå til VippsPortalen

 

Hvem kan tilby skattefradrag?

Skattefradrag kan aktiveres for organisasjoner som er godkjent for gavefradrag hos Skatteetaten og de som er registrert som underenheter i Enhetsregisteret.

Se listen over godkjente organisasjoner på nettsidene til Skatteetaten

 

 

Aktiver skattefradrag for giverne dine

Hvis organisasjonen din er godkjent for pengegaver hos Skatteetaten har du allerede nå mulighet til å skru det på ditt Vippsnummer i Vippsportalen. Det ligger under "Innstillinger" på Vippsnummeret, eller på den kategorien de vil ha det på.

Slik ser det ut i VippsPortalen

skattefradrag i vippsportalen.png

Skru på skattefradrag:

  1. Gå inn på Vippsnummeret ditt
  2. Trykk på Innstillinger
  3. Skru på skattefradrag


Dette lurer folk vanligvis på

Hvem kan tilby skattefradrag på pengegaver?

Virksomhetene som står på Skatteetatens liste over godkjente organisasjoner og deres underenheter kan tilby skattefradrag på pengegaver. Er du en av de, vil du finne muligheten til å skru på skattefradrag i VippsPortalen ved å gå inn på ditt Vippsnummer og deretter «Innstillinger».

Mener du at din organisasjon er godkjent for skattefradrag selv om dere ikke står på listen, må du ta kontakt med Skatteetaten.

Hvilke betalinger kan vi tilby skattefradrag på?
Det er kun pengegaver som kvalifiserer til skattefradrag, ikke betaling for kioskvarer, medlemskontingenter, gavekort og lignende.

Givere som har gitt fra 500-25.000 kroner totalt i løpet av et kalenderår kan få skattefradrag.

Når du skrur på mulighet for skattefradrag på ditt Vippsnummer, kan det kun brukes til pengegaver. Hvis du ønsker å bruke Vippsnummeret til andre ting, kan du opprette kategorier, og dedikere en av disse til pengegaver. Deretter kan du skru på skattefradrag på kun den kategorien.
Hvorfor koster det mer enn vanlige betalinger å tilby skattefradrag?

Mange ønsker skattefradrag på gaver gitt med Vippsnummer, og denne løsningen minimerer tidkrevende og kostbart manuelt arbeid rundt rapporteringen og ivaretar givers personvern. Som organisasjon får du komplett data på givere som allerede finnes i ditt medlemsregister. Det er ganske digg!

Har du et Vippsnummer hvor det er én spesifikk kategori som har skattefradrag påskrudd, er det kun denne som vil ha høyere pris. Betalinger til andre kategorier som ikke har det påskrudd, vil ha ordinær pris.

Her finner du gjeldende priser for de ulike Vippsnummer-tjenestene.

 

Hvor finner jeg informasjon om givere som skal ha skattefradrag?
Informasjon om givere ligger under «Rapporter» når du er inne på ditt Vippsnummer i VippsPortalen.

Disse rapportene viser kun oversikt over de betalingene hvor givere har gitt samtykke til skattefradrag, og informasjon om disse. Hvis du trenger oversikt over alle betalingene du har mottatt for en definert periode, er det oppgjørsrapporten som gjelder. Den ligger også under «Rapporter» i portalen. 
Hvis jeg skrur på skattefradrag på mitt Vippsnummer (hovednummeret) blir det automatisk skrudd på for kategoriene?
Nei, skrur du på for ditt hovednummer vil det ikke vises når folk går inn for å betale for en kategori. Vil du ha det på en kategori må du gå inn på den spesifikke kategorien og skru det på der. Vi har løst det slik fordi vi vet at mange bruker vippsnummeret til mer enn innsamling, og skattefradrag gjelder kun rene pengeinnsamlinger.

Ta betalt med Vipps

Vippsnummer, vår enkleste tjeneste for deg som møter kundene ansikt til ansikt! Supert for lag, organisasjoner og små bedrifter.