Vet du egentlig hva du eier?

Teksten er hentet fra: Frende Forsikring (frende.no)
Skrevet av: Heidi Tofterå Slettemoen

 

Ingen forventer at huset brenner ned eller at tyver slår til, men det er lurt å forberede seg før det er for sent.

Boligbrann er noe av det mest traumatiske du kan bli utsatt for, men det rammer dessverre flere av oss i løpet av livet. Hvert år rykker brannvesenet ut til tusenvis av boligbranner i Norge. Ved innbrudd kan du også plutselig miste ting du ikke hadde oversikt over. 

Det er ikke lett å håndtere alt det praktiske i en slik situasjon. Selv om du tar tiden til hjelp, er det en nesten umulig oppgave å se for seg alt innboet ditt. Resultatet kan være at du ikke får dekket alt som er gått tapt, og får mindre utbetalt fra forsikringen din.

Rom for rom

Vi anbefaler derfor at du får oversikt før uhellet er ute. En innboforsikring hos oss har ubegrenset dekning for innbo og løsøre. Har du innbo for under en million kroner, kan du selv velge forsikringssum.

Les mer om innboforsikring fra Frende

Vi kan gi føringer om hvilken sum du trenger ut fra størrelsen på boligen og antall beboere, men standard og verdier er det du som kjenner best. Det er ganske vanlig at vi eier mer enn vi tror. Vårt beste råd er derfor å gå systematisk til verks, rom for rom.

Liste, bilder eller film

Lag en oversikt over boligen din og skriv en liste over stort og smått. 

Hvis det blir for omstendelig, kan du gjerne filme eller fotografere de forskjellige rommene hjemme hos deg. Bilder og film gjør det lettere å tenke tilbake og huske hvilke eiendeler du hadde, hvis det skulle brenne. Det trigger minnet ditt, når alt annet går i svart.

Du kan for eksempel filme at du går gjennom huset eller leiligheten din. Hvis du lar skuffer og skap stå åpne, får du også med deg mange av de mindre tingene du eier. 

Et annet råd er å skanne eller ta bilder av kvitteringer for dyre innkjøp, og ta bilder av kunst og arvegods, bunaden og brudekjolen på loftet. 

Og husk for all del alle de små tingene. Glass og gafler, ladere og dippedutter trenger ikke være så dyre i innkjøp, men alt koster når du må kjøpe nytt. Og hvor mange av hver hadde du igjen? 

 

Lagre utenfor huset

Når du har laget en oversikt, tatt bilder eller filmet, bør du lagre dette utenfor hjemmet. For eksempel hos slektninger eller i en bankboks. Det finnes også en rekke nettsteder hvor du kan lagre filene dine, og få tilgang fra hvor som helst. 

Slik er innboforsikringen vi tilbyr fra Frende Forsikring

 

Visste du at vi har nettbutikk?

Det er enkelt å kjøpe forsikring i nettbutikken vår fra Frende Forsikring. Ta en titt!