5 tips for egensparing til pensjon

Hvordan komme i gang med privat pensjonssparing?

Det er mange spørsmål rundt fremtiden som pensjonist, men en ting er sikkert - du må spare selv. Her får du 5 tips til egensparing til pensjon! De fleste kan forvente å få rundt 50 % av lønnen sin i samlet pensjon fra Folketrygden og fra arbeidsgiver. Vil du ha god økonomi og frihet som pensjonist er det lurt å spare selv! Jo før du kommer i gang, jo bedre. Å spare til pensjon er enklere enn du tror.

5 tips for egensparing til pensjon

1) Betal ned på lånene dine
Å betale ned lånene dine, enten det er boliglån, billån eller forbrukslån er dette en av de beste måtene å spare til pensjon. Jo mindre gjeld du har, jo mindre utgifter i måneden, og jo større rom i økonomien for andre friheter som ferie og opplevelser.

2) Jobb så lenge som mulig
I den offentlige bør du jobbe til du er 67 år, hvis du ikke går av med AFP når du er 62 år. Jo flere år du jobber, jo høyere pensjon får du opptjent i Folketrygden og via arbeidsgiver.

3) Skaff oversikt med Egen Pensjonskonto
Egen pensjonskonto er en konto der all din pensjon fra tidligere og nåværende arbeidsgivere samles. Pensjonskontoen gir deg bedre oversikt over egen pensjonssparing og gjelder for deg som jobber i en bedrift med innskuddspensjon med investeringsvalg.

4) Start sparing selv
Det viktigste du gjør er å spare til pensjon selv. Jo tidligere du starter privat pensjonssparing, jo bedre økonomi får du når du går av med pensjon. Vet du hvor mye du får i pensjon, og hvor mye du burde spare til pensjon selv?
Book et møte med en rådgiver for en prat om hva du bør spare og hvilken sparemetode som anbefaler for deg

5) Øk risikoen på pensjonssparingen
Gå til din arbeidsgivers pensjonsselskap, logg deg inn og øk risikoen for å få mest mulig verdiøkning frem til du er pensjonist. Dette er spesielt anbefalt for deg der det er lang tid igjen til du er pensjonist.

 

Å spare til pensjon kan både virke kjedelig og vanskelig, men ved å starte i god tid og vær bevisst på hva som kreves for at du kan leve det livet du ønsker som pensjonist - så kan du ta det med ro.

Ønsker du en prat med en rådgiver for råd som er tilpasset deg og din økonomi, kan du alltid kontakte din rådgiver i banken eller vårt kundesenter for å avtale møte.

Ta kontakt med vårt kundesenter

Finn en rådgiver for å booke møte