Derfor bør du fylle opp BSU-en din nå

Hvis du har tanker om å sette inn penger på BSU-kontoen må du være oppmerksom på at du bør gjøre det innen fredag 29. desember. På den måten vil du kunne få maksimalt ut av en av markedets gunstigste spareløsninger.

 

BSU i endring

Skattefradraget for Boligsparing for ungdom (BSU) ble kuttet til halvparten i statsbudsjettet for 2023. Selv om du fortsatt kan spare opptil 27 500 kr årlig, er det nye maksimale skattefradraget nå 2 750 kr. Dette er en betydelig nedgang fra det tidligere fradraget på 5 500 kr.

BSU gir fortsatt folk mellom 18 og 34 år sjansen til å spare opptil 27 500 kr hvert år, med en øvre grense på 300 000 kr. Pengene er ment for boligformål, og det reduserte skattefradraget er designet for å oppmuntre til egen sparing for boligkjøp.

Viktig å merke seg at endringen gjelder fra inntektsåret 2023. Har du allerede fylt BSU-kontoen din med maksbeløpet før 31. desember 2022, beholder du det gamle skattefradraget på 5 500 kr for dette året.

Her er hvorfor du bør spare i BSU:

  • Bankens beste rente.
  • Gjelder til du er 34 år.
  • Gode sjanser for boliglån med gunstig rente.
  • Årlig skattebesparelse på opptil 2 750 kr.
  • En effektiv måte å bygge egenkapital på.
  • Maksimalt sparebeløp er 300 000 kr.
  • Pengene skal brukes til boliglån eller oppussing av egen bolig.
  • Attraktive skattefordeler.

 

BSU-sparingen har begrensninger

Det er viktig å merke seg at sparing på BSU-konto også kommer med noen begrensninger - og disse er det lurt å være klar over før du velger å sette av penger til slik sparing. Blant annet kan pengene som settes inn på kontoen kun bli brukt til boligrelaterte formål - slik som til egenkapital ved boligkjøp eller nedbetaling av lån på egen bolig.

Hvis du eksempelvis skal bruke pengene til oppussingsprosjekter, må du søke om å bruke pengene til dette gjennom et eget skjema hvor bruksformålet må beskrives. For å få det godkjent, må oppussingsprosjektet være knyttet direkte til boligen din.

Når du kjøper bolig og ønsker å bruke pengene du har spart opp på BSU-kontoen, må dette være en bolig hvor du selv skal eie hele - eller deler av - boligen selv. Og det må være din primærbolig hvor du har en fast adresse som er knyttet til boligen.

Dersom du kjøper bolig, og likevel ønsker å fortsette sparingen på BSU-kontoen din - kan du gjøre dette med en maks grense opp til 300 000 kroner inntil du er 34 år. Men vær da klar over at du ikke vil få skattefradrag på de oppsparte pengene på kontoen.

 

Tid for en prat?

Hvis du fortsatt er usikker på om du skal starte med sparing på BSU-konto, eller har spørsmål rundt produktet, ikke nøl med å ta kontakt med oss!

Våre dyktige rådgivere kan svare deg på det du lurer på om sparing, gi råd om hva som er den beste måten å spare på - og hjelpe med å sette opp en BSU-konto i dag.

Send oss en e-post


God sparing, og lykke til!