Slik kan du bruke kredittkortet i sommerferien

Nå som sommerferien nærmer seg, begynner mange av oss å planlegge ferieopplevelser og eventyr. Enten du drømmer om å slappe av på en eksotisk strand eller utforske nye destinasjoner, er det viktig å velge riktig betalingsmiddel for dine feriebehov.

Et kredittkort kan være en verdifull følgesvenn på sommerferien, samtidig som det er relevant å ha et haukeblikk de faktiske utgiftene.

Her skal vi i Selbu Sparebank prøve å ramse opp fordelene og ulempene ved bruk av kredittkort i sommerferien:

Artikkelen fortsetter under bildet

Fordeler ved å bruke kredittkort på sommerferien:

Sikkerhet og beskyttelse
Når du bruker et kredittkort, gir det ekstra sikkerhet og beskyttelse i tilfeller av tap, tyveri eller svindel.

De fleste kredittkorttilbydere har solide sikkerhetsprotokoller på plass, og tilbyr forsikringsordninger som kan dekke uventede utgifter på reisen. Dette gir deg trygghet og fred i sinnet mens du nyter ferien.

Global aksept
Kredittkort blir vanligvis akseptert over hele verden, og du kan bruke dem til å betale for varer og tjenester nesten overalt.

Dette gjør det praktisk når du reiser til forskjellige land, og ikke ønsker å bære store mengder kontanter. Med et kredittkort kan du også unngå bekymringer knyttet til valutaveksling.

Søk kredittkort LOKALBANK Privat


Belønningsprogrammer
Mange kredittkorttilbydere tilbyr belønningsprogrammer som gir fordeler som bonuspoeng, cashback eller rabatter på hotell, flybilletter og restauranter.

Ved å bruke kredittkortet ditt til å betale for reiseutgifter, kan du samle belønninger som kan gi deg ekstra fordeler eller til og med bidra til å redusere kostnadene ved fremtidige ferier.

Les mer om hvilke fordeler du kan få med vårt kredittkort LOKALBANK Privat lengre ned i artikkelen.

Fleksibilitet med betaling
Et kredittkort gir deg fleksibilitet når det gjelder betaling. Du kan betale for store utgifter som flybilletter eller hotellopphold ved å bruke kredittkortet, og deretter betale beløpet tilbake over tid, avhengig av kredittkortets vilkår.

Dette kan være spesielt nyttig hvis du ønsker å spre kostnadene over flere måneder og ha bedre kontroll over økonomien din.

Ulempene ved å bruke kredittkort på sommerferie:

Rente- og gebyrkostnader:
En av de største ulempene ved å bruke kredittkort er de potensielle rentekostnadene og gebyrene knyttet til ubetalt saldo. Hvis du ikke betaler tilbake det utestående beløpet innen
fristen, kan renter begynne å påløpe, og dette kan bli dyrt over tid.

Det er viktig å være oppmerksom på rentesatsen og eventuelle gebyrer som kan følge med kredittkortet ditt, slik at du unngår uforutsette kostnader.

Overforbruk og gjeldsbelastning:
Bruk av kredittkort kan friste til impulskjøp og overspending. Det er viktig å være bevisst på ditt økonomiske ansvar og unngå å bruke mer penger enn du har råd til å betale tilbake.

Å akkumulere stor gjeld kan føre til økonomiske vanskeligheter i fremtiden, og påvirke din evne til å oppfylle andre økonomiske forpliktelser.

Avhengighet og dårlige vaner:
Noen mennesker kan utvikle avhengighet av å bruke kredittkort og havne i en ond sirkel med gjeld. Det er viktig å bruke kredittkortet ansvarlig og være disiplinert når det gjelder å betale tilbake det utestående beløpet.

Å utvikle sunne økonomiske vaner og en balansert tilnærming til kredittkortbruk er avgjørende for å unngå negative konsekvenser.

Begrensninger og begrensede beløpsgrenser:
Noen kredittkort kan ha begrensninger og beløpsgrenser som kan begrense din evne til å gjøre store kjøp eller dekke omfattende reisekostnader. Det er viktig å være oppmerksom på slike begrensninger, og sørge for at kredittgrensen på kortet ditt er tilstrekkelig til å dekke dine feriebehov.

 

Trenger du kredittkort til sommerferien? Søk kredittkortet LOKALBANK Privat!

Eff. rente 25,11 %, v/15.000,- o/12 mnd. Kostnad 1.563,68 kr. Totalt 16.563,68 kr.

Få gode rabatter hele sommeren med LOKALBANK Privat

For å gjøre sommeren litt rimeligere har vi følgende gode rabatter til deg når du betaler med ditt LOKALBANK Privat kredittkort.

 

Disse rabattene får du i perioden 15. juni - 15. august:
🔌 5 % rabatt på hurtiglading. Gjelder på alle ladestasjoner registrert med bransjekode 5552.

🍽️ 2 % rabatt på spisesteder og takeaway i utlandet når du betaler i lokalvaluta. Rabatten gjelder alle spisesteder registrert med bransjekoder 5812 og 5814.

 

Det viktige med den lille skriften
Alle brukersteder er registrert med en bransjekode i Visa sitt nettverk. Dette for å tydeliggjøre hvilken kategori brukerstedet tilhører. Vi står ikke ansvarlig for eventuelle feilregistreringer som fører til uteblitt rabatt. Det vil ikke bli utbetalt rabatt på kjøp som faller inn under andre bransjekoder.

Rabatten gjelder ikke ved betaling med kredittkort i ulike digitale lommebøker (f. eks. Google Pay /Vipps/klokkebetaling).

Du kan maksimalt opptjene kr 500 i rabatt per måned, og kr. 2.500 per år. Beløpsgrensene omfatter alle rabattkampanjer i løpet av året.

 Når kommer pengene på konto?

Rabatten utbetales automatisk til ditt LOKALBANK Privat kredittkort måneden etter at kjøpet er gjort. Se etter «LOKALBANK rabatter» i transaksjonsoversikten i Mitt Kort-appen, ved å logge inn på LBkredittkort.no eller på din månedlige faktura.

Husk at du får best utbytte av sommerrabattene ved å betale hele kredittkort fakturaen til forfall.

 

Søk kredittkortet LOKALBANK Privat

 

God sommer!