Endelig raskere BankID!

Tekst hentet fra BankID.no (bankid.no/privat)

 

Vil du ha en raskere BankID-opplevelse? Nå kan du aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN.

 

Mens en innlogging med BankID på mobil tar rundt 30 sekunder, vil det ta under 10 sekunder å logge inn med BankID-appen ved bruk av ansikt, finger eller PIN-kode.

BankID-appen tilbys av 95 banker i Norge, blant annet Selbu Sparebank.

 

Skal bli mer utbredt enn passord

Raskere BankID vil bli mer og mer utbredt med tiden. Ambisjonen er at du i framtiden skal kunne bruke innlogging med ansikt, finger eller PIN-kode i de aller fleste tilfellene.

Dette vil med andre ord i stor grad erstatte dagens bruk av passord. Unntaket er situasjoner som krever ekstra sikkerhet, for eksempel ved større transaksjoner og e-signeringer, som når du skal signere dokumenter ved boligkjøp. 

Utrullingen av raskere BankID hos brukerstedene vil skje gradvis, og du vil fortsatt oppleve at du må bruke passord i mange tilfeller en god stund framover. Det er heller ikke et krav å benytte den nye tjenesten, men det anbefales fordi det gir en enda bedre og raskere brukeropplevelse. 

Noen BankID-brukere har klargjort appen sin for innlogging med ansikt, finger eller PIN. Disse vil få automatisk tilgang til tjenesten når den nå rulles ut. Dersom du ikke har klargjort appen for raskere BankID ennå, kan du aktivere tjenesten ved å følge stegene nedenfor.

 

Slik aktiverer du ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN i BankID-appen

For nye app-brukere:

Som ny bruker av BankID-app, vil du kunne aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN når du aktiverer appen. 

 • Last ned BankID-appen (iOS eller Android)
 • Følg instruksene i appen for å aktivere raskere BankID.

Dersom du ikke får aktivert BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN når du aktiverer appen, bør du sjekke om dette er aktivert på telefonen eller nettbrettet du bruker. Dette kan du se i innstillingene på telefonen/nettbrettet.

 

For de som allerede har tatt i bruk appen:

 • Åpne BankID-appen og trykk på «Min BankID» i menyen nederst på siden. 
 • Følg instruksene i appen for å aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN. 

Dersom du ikke får aktivert BankID med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN ved å følge stegene over, bør du sjekke om dette er aktivert på telefonen eller nettbrettet du bruker. Dette kan du se i innstillingene på telefonen/nettbrettet.

 

Ikke for deg som deler enheten

Husk at du ikke må aktivere BankID med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk dersom du deler enheten med andre. Dersom flere i husstanden har lagt inn finger eller ansiktsgjenkjenning på enheten, må du fjerne deres biometri-tilgang før du aktiverer dette i BankID-appen. Lag også en ny PIN-kode dersom du vet at flere kjenner til koden som brukes på telefonen/nettbrettet.

 

Ofte stilte spørsmål om raskere BankID:

Hvorfor får jeg ikke aktivert ansiktsgjenkjenning/fingeravtrykk i BankID-appen?

Dette må være på plass for at du skal kunne aktivere ansiktsgjenkjenning/fingeravtrykk i BankID-appen: 

 • Banken du har BankID fra tilbyr BankID-app og har åpnet for biometri-innlogging (ansiktsgjenkjenning/fingeravtrykk).
 • Du må ha operativsystem iOS 14/Android 7 eller nyere 
 • Du må ha aktivert ansiktsgjenkjenning/fingeravtrykk på enheten din.
 • Da kan du laste ned BankID-appen for iOS eller Android
Hvordan kan jeg gjøre en BankID-innlogging med ansiktsgjenkjenning/fingeravtrykk? 

Når du har aktivert ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk i BankID-appen, er denne tjenesten klar til bruk. Når du deretter er på et nettsted hvor du må identifisere deg med BankID, så velger du «BankID-app» som metode.

I noen tilfeller vil du automatisk få opp ansiktsgjenkjenning/fingeravtrykk som metode, uten at du trenger å velge «BankID-app» manuelt. Du vil så få et varsel på telefonen/nettbrettet som må godkjennes. Trykk på varselet for å bekrefte at det er du som prøver å logge inn, og følg instruksene i appen.

Dersom nettstedet du logger inn på har implementert biometri i sin løsning, vil du kunne fullføre innloggingen ved å bruke ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk. Tilbyr ikke nettstedet biometri, vil du automatisk få opp BankID-app med passord for å fullføre innloggingen. 

Hvor finner jeg aktivitering av biometri i BankID-appen?
 • Åpne BankID-appen 
 • Gå til «Min BankID» på menylinjen nederst 
 • Klikk deretter på «Aktiver»-knappen
 • Fullfør stegene i aktiveringssløyfen