Sett sparemål for 2022

Vi har gått inn i et nytt år, og dette betyr nye muligheter.

Hvorfor ikke få en god økonomisk start på året? Gjør gode økonomiske grep tidlig, slik at sjansen øker for at du når dine sparemål i 2022.

 

Slik kommer du i gang:

 1. Sett deg realistiske nyttårsforsett
  Hva ønsker du å oppnå med sparingen din i 2022? For motivasjonens del, kan det være lurt å sette konkrete sparemål. Ønsker du å komme i gang med pensjonssparing? Starte å spare til egen bolig? Kanskje drømmer du om tidenes sommerferie? Eller skal du kanskje gifte deg?
  Har du flere sparemål, bør du liste opp alle sammen. 
 2. Skaff oversikt og prioriter pengebruken din
  Få kontroll og oversikt over hvordan dine penger fordeler seg. Ta en titt på dine kontoer. Hvor går pengene etter du har fått utbetalt lønn?
  Mange synes det kan være litt vanskelig å se ut ifra transaksjonene. Da anbefaler vi at du setter opp et budsjett.
  Last ned Selbu Sparebanks eksempel-budsjett helt gratis her
  Når du har fått en oversikt over hvordan pengene dine fordeler seg, er det lettere å gjøre grep for å få bort unødvendige utgifter. 
 3. Små endringer kan utgjøre stor forskjell
  Hvilke utgifter kan du droppe hver måned? Er det nødvendig å kjøpe seg brus og lunsj i kantina hver dag? Er det nødvendig å kjøpe så mye klær hver eneste måned? Hvor mye kan du spare på å ta buss hver dag mot å betale for drivstoff, bompenger og parkering til jobb?
 4. Lag egen sparekonto eller aksjesparekonto for hvert av dine sparemål
  Gjør det oversiktlig for deg selv og lag en egen konto for hvert av dine sparemål. Da er det mye mer oversiktlig for din egen del å se hvordan du ligger an. Man kan lage en egen sparekonto i nettbanken for sparemål med kort horisont (som for eksempel sparing til ferie, BSU, boligsparing eller buffer) eller man kan spare i fond til sparemål med lengre horisont - minst 3-5 år (som for eksempel pensjon eller sparing til barna).
  Les mer om sparing i fond her
 5. Opprett spareavtaler hver måned
  Sett opp automatiske trekk til sparekonto eller fond hver måned, så går sparingen av seg selv. Vi anbefaler at du setter opp trekkdato til når du får utbetalt lønn. Et fast beløp hver måned utgjør stor forskjell i løpet av et år. Pengene plasseres på hvert av dine sparemål og du kommer nærmere målene dine uten å bruke mye energi på dette hver måned. 

Tid til en prat

Vi har dyktige rådgivere er sertifiserte til å gi deg kvalitetsråd angående din sparing. Kunne du tenkt deg en uforpliktende prat?