Tid for ferieplanlegging

Etter at de siste lettelsene i Covid-restriksjoner kom for noen uker siden, har bestillingene av årets ferier eksplodert. Har du tanker om at det er på tide å bestille sommerferien snart? Les disse tipsene vedrørende trygg bestilling og hva reiseforsikringen dekker vedrørende koronasituasjonen.

 

Korona og reiseforsikring

Tekst hentet fra: frende.no/ (oppdatert 11.januar 2022)

 

Nå gjelder reiseforsikringen fra Frende Forsikring i alle land som ikke har reiseråd fra DU. Forsikringen gjelder uansett om du er vaksinert eller ikke. 

Les mer om Reiseforsikring

Det er viktig at du setter deg godt inn i innreisereglene, dokumentasjonskravene og situasjonen i landet du skal reise til før du reiser. Dersom du ikke oppfyller kravene til reise, dekker ikke reiseforsikringene ekstrautgiftene som forekommer.

 
Hva gjelder ved karantene?

Når du blir pålagt smittekarantene av myndighetene gjelder de samme vilkårene for avbestilling som ved akutt sykdom. 

Blir du pålagt karantene av myndighetene på feriestedet dekker vi eventuelt utvidet hotellopphold og utsatt hjemreise på grunn av karantenen, men ikke koronatester og tapte feriedager.

 
Hva gjelder ved reiseråd fra UD?

Det globale reiserådet som følge av pandemien er opphevet, og akkurat nå er det ikke reiseråd til noe land på grunn av Covid-19 eller smittesituasjonen. Land som har reiseråd i dag, er land hvor UD fraråder reiser som følge av krig, terror, opprør og naturkatastrofer.

Hvis du reiser til et land med gjeldende reiseråd fra UD, gjelder ikke reiseforsikringen.

Hvis du bestiller en reise til et land uten reiseråd, men UD fraråder reise på avreisetidspunktet, er avbestilling dekket.

 
Hvilke reiseråd fra UD gjelder nå?

 

Reis trygt med kredittkort

Legg bekymringene til side og reis trygt med våre kredittkort. Vår reiseforsikring dekker uhell, sykdom og tyveri av verdisaker i ferien når minimum 50 % av reisens utgifter til transport og/eller overnatting er betalt med ditt LOKALBANK Privat, Ansatt eller Bedrift.

Les mer om våre kredittkort

- Skulle du være så uheldig å bli utsatt for svindel ved bruk av ditt kredittkort, kan du be om å få tilbakebetalt beløpet gjennom reklamasjon. Du kan reklamere på transaksjoner fra fysiske forretninger, minibanker eller nettbutikker, sier May Grete Slind, kortansvarlig i Selbu Sparebank.

Bilde av May Grete Slind kortansvarlig i Selbu Sparebank
Bilde: May Grete Slind, kortansvarlig i Selbu Sparebank

- Skulle uhellet først være ute med at du er blitt utsatt for svindel, er vår påstand at det er «bedre» at svindelen skjer på kredittkortet enn på kortet som er knyttet til bankkontoen din, forteller Slind.

 

Les våre enkle råd for riktig kortbruk i utlandet

Betal kontaktløst

For beløp under 500 kr så kan du betale kontaktløst uten å taste PIN-koden din.

Har du Google Pay, så kan du bruke mobilen din til å betale med – og bare la lommeboka ligge igjen på hotellet. Eller du kan bruke smartklokken din med Fitbit Pay eller Garmin Pay. Slik kan du beskytte PIN-koden din og betaling i ferien blir tryggere.

I tillegg unngår du å ta unødvendig på betalingsterminalen – dette er viktig i forhold til smittevernreglene, for selv om verden åpner opp er vi ikke helt ferdig med koronasmitten.

 
Få gebyrfrie minibankuttak med kredittkort

Husk at du alltid får gebyrfrie minibankuttak i valuta i utlandet når du tar ut kontanter med ditt LOKALBANK kredittkort.

Les mer om våre kredittkort

Velg lokal valuta

Har du opplevd at selgere i utlandet gjerne vil få deg til å betale i norske kroner når du drar frem kortet?

Ikke gå i den fella – det er lønnsomt for dem, men ikke for deg, fordi du må betale et gebyr for veksling.

Den beste kursen får du ved å betale i lokal valuta, selv på dagsturer til Sverige eller helgetur til Danmark.

Supertips: Sett regionsperre på kortet ditt!

Det kan være lurt å sette på regionsperre på kortet ditt, slik at det kun kan benyttes i utvalgte deler av verden. På denne måten kan du redusere faren for svindel og misbruk.

Bør man ha reiseforsikring eller holder det med forsikringen i kredittkortet?

Vårt LOKALBANK kredittkort inkluderer reiseforsikring dersom du betaler minimum 50% av reisen med kredittkort.

Er dette bra nok eller bør man ha egen reiseforsikring i tillegg til denne dekningen?

Reiseforsikringen som inkluderes i bruken av kredittkort er enkel og billig, likevel vil denne være begrenset og kun dekke denne reisen.

Fordeler med egen reiseforsikring er at du er dekket hele året, så lenge du er utenfor egen eiendom. Blir vesken din stjålet når du er på shopping en lørdag ettermiddag, dekker også reiseforsikringen denne utflukten. 

For å være sikker på at du er riktig forsikret, anbefaler vi alle å ha en helårs reiseforsikring.

 

Har du spørsmål om reiseforsikring?

Vi hjelper deg gjerne med svar på dine spørsmål!